Racen

Jaruska´s - hellig birma

Racen


Jeg ønsker at opdrætte og udstille racetypiske, smukke, tillidsfulde Hellige Birmaer. Jeg lægger også vægt på et dejligt og roligt temperament.


Temperament

Birmaen er en hengiven, blid og trofast ledsager, med en aura af værdighed. Det er en intelligent og livlig kat, den er legesyg - også som voksen. Birmaen har let ved at tilpasse sig, men skal den bo hos mennesker, der er hjemmefra det meste af dagen, kan det varmt anbefales, at anskaffe endnu en kat eller et andet husdyr.

(To birmaer har utrolig stor glæde af hinanden)


Udseende

Den Hellige Birma er en middelstor kat af medium bygning, med et let rundet hoved, der absolut ikke må minde om et perser-hoved. Birmaen er en semilanghårs-kat, det vil sige at den har halvlang pels og at pelsen er forholdsvis let at holde. Ugentlig børstning er oftest nok. Man må dog regne med lidt oftere i fælde-perioderne.

Den Hellige birma er en maskefarvet kat. Den har gyldenbeige kropsfarve, til tider med lidt skygge, alt efter maskefarve. Maskefarven ses i ansigtet, på ører, hale, kønsdele og ben. Desuden har birmaen, som noget specielt, hvide poter, også kaldet handsker.

De mennesker der ser birmaen for første gang, er som oftest dybt betaget af dens pragtfulde øjne. Alle birmaer har blå øjne. Der ønskes generelt en dybblå øjenfarve.

Vil du vide mere om birmaens temperament og/eller udseende, besøg da Birmaklubbens hjemmeside www.birma.dk.


Jaruska v/ Signe Nielsen          Nørregade 6, 7171 Uldum          Tlf.: 40560852          Mail: signe@jaruska.dk